В петък, ден след като премиерът на страната Михаил Мишустин обяви, че е диагностициран с коронавирус и временно се оттегля, за да се възстанови, Русия отчете поредно рекордно покачване на броя на потвърдените случаи на заразата за денонощие. Това предаде Reuters.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Русия се увеличи със 7 933 и сега възлиза на 114 431, съобщи руският кризисен център за борба с болестта, добавяйки, че през последните 24 часа са починали 96 души, диагностицирани с Covid-19. Това повишава жертвите на заразата до 1 169.

В четвъртък министър-председателят Мишустин е съобщил на президента Владимир Путин, че направеният му тест за коронавирус е дал положителен резултат и ще се самоизолира. Неговата длъжност временно ще изпълнява първият вицепремиер Андрей Белоусов.

Мишустин, който беше един от основните координатори в борбата с болестта, е и първия високопоставен руски служител, който публично обяви, че има коронавирус.

Епидемията в Русия започна по-бавно от колкото в много други страни. Въпреки това, броят на заразените започна рязко да се увеличава през последния месец, като в четвъртък мина 100 000.

Въпреки че Русия вече е една от държавите с най-много случаи на коронавирус, починалите от болестта са далеч по-малко от колкото в най-тежко засегнатите страни.

Путин предупреди, че пикът на епидемията все още не е настъпил, а властите заявиха, че може да има нов скок в броя на заразените, ако населението не спазва ограничителните мерки по време на дългите официални празници в началото на май.

Най-голямата в света държава по територия е под карантина, след като Путин обяви затварянето на повечето публични места в края на март. Той и кабинетът провеждат дистанционни срещи, за да избегнат контакт.

Русия

Източник

ЕКИП БГ ДЕН

ИЗПРАТИ НОВИНА!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Истината зад болничните стени: Пенсионери масово оздравяват от коронавирус в София

Доц. Атанас Мангъров: Това вече сме го играли преди време. Да се отворят веднага стадиони и фитнес зали

Д-р Павлов от Сливен: Лъжат ви най-безсрамно!

Читател: Симона и Кристиан, който уби Милен в катастрофа, членуват в групата ‘Селфа’.. Събират се на Витоша и се друсат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук