Нищо не знам. Аз съм областен управител и това работя!

Така Дани Каназирева отговори на 24plovdiv.bg дали наистина е определена вече за водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област. От седмици упорито се говори, че тя ще е начело на кандидат-депутатския списък в региона, а втори ще е ген. Константин Попов. За бившия шеф на отбраната обаче се мълви в средите на ГЕРБ, че ще е в софийски листа, тъй като живее в столицата.

За третото и четвъртото място се спрягат имената на досегашните депутати Младен Шишков от Раковски и Данка Люртова от Карлово.

Почти при всяка визита в Пловдивско Дани Каназирева придружава премиера.
Почти при всяка визита в Пловдивско Дани Каназирева придружава премиера.

„Те ще бъдат в листата, но не е ясно на кои места“, коментират активисти. По думите им нещо не е окончателно, разпределението ще е факт във вторник.

Редови членове на ГЕРБ в Пловдивско се притесняват, че ако им сложат двама „външни“ на първите две места, това ще откаже хората да гласуват, защото разчитат на представители от региона. На последните парламентарни избори ГЕРБ в Пловдив-област вкара 4-има депутати.

„Нищо не е сигурно“, лаконичен е и лидерът на ГЕРБ в Пловдив-област Георги Мараджиев.

За разлика от региона в Пловдив-град нещата някак са по-категорични, въпреки че и за тази листа няма официално информация. Знае се недвусмислено, че водач ще е Бойко Борисов, а втори – градският лидер Иван Тотев. За третото избираемо място местна медия завъртя името на шефа на „Каолин“ Радомир Чолаков. Той е пловдивчанин, юрист по образование и медиен експерт. Пред 24plovdiv.bg Чолаков отказа да потвърди окончателно новината с думите „още нищо не е сигурно“. Някои твърдят, че е лансиран от минтрополит Николай.

Четвърти е Вежди Рашидов, а пети – Спас Гърневски от гражданската квота. Шестото място е за коалиционния партньор от СДС и за него се сочи бившият син лидер Пламен Юруков. След него е председателят на местния парламент Александър Държиков и шефката но „Социално подпомагане“ Надя Танева.

Местни активисти на ГЕРБ обаче не изключват да има размествания.

Настоящите депутати Менда Стоянова и Атанас Ташков са отказали да бъдат кандидати за 45-ия парламент.

В настоящия парламент ГЕРБ изпрати от Пловдив-град петима депутати.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here