Още един бизнесмен пожела да направи разкрития в Комисията за ревизия, оглавявана от Мая Манолова. Неговото име е Павек Стоименов. Той представи себе си като най-големия зеленчуков производител. Стоименов твърди, че с години е подложен на рекет от страна на собственика на „Градус“ Иван Ангелов.

Той разказа за група за натиск в Стара Загора. Разкри, че въпросните хора са известни като „Картел „Г-8“.

„Този картел е образуван от много земеделски в Стара Загора с главното управление на господин Иван Ангелов. Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя, офисите ни бяха запалени. Това всичко е под явната диктовка на господин Ангелов, който контролира целия…в този регион“, каза Стоименов, цитиран от БНР.

Стана ясно, че сигналът му, отправен към Комисията, също ще бъде изпратен до прокуратурата.

Това е вторият бизнесмен, който излиза с обвинения срещу Иван Ангелов. Бомбата най-напред хвърли Светослав Илчовски. Самият Ангелов също говори пред депутатите и заяви, че твърденията са неверни.

Междувременно на днешното заседание на Комисията за ревизия скандали отново не липсваха. На изслушване беше привикана пак Петя Аврамова. Регионалният министър в оставка предупреди, че действията на Манолова излизат извън обхвата на правомощията й. Аврамова трябваше да отговоря за управлението на дружество „Автомагистрали“, дейността на „Български ВиК холдинг“ и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради.

Previous articleFacebook се срина! Хиляди са в паника – не могат да споделят и коментират СНИМКИ
Next articleРеакция и от частните пенсионни дружества след разкритията на Илчовски

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here