Всички областни управители у нас бяха освободени с решение на правителството, обяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Вече са назначени нови, като „това, което има като указание към областните управители, е да гарантират честния вот на изборите“. Те ще трябва да обезпечат „гарантиране и търсене на възможности за честен вот и намаляване на възможностите за купен вот и корпоративен вот“, заяви Кутев.

В 4 от областите временно управляващи стават досегашни заместници, на останалите места лицата ще са нови.

Имало ли е предложени имена, които след това да са отпаднали по желание на самите кандидати? „Поне моята информация е че има прекалено много кандидати за едно и също място“, отговори Кутев.

Предстои среща на премиера ген. Стефан Янев с новите областни управители през следващите дни. Тогава се очаква и да стане ясно как точно ще бъдат ангажирани те по линия на честността на вота.

Игра на котка и мишка с шефовете на службите

Началниците на ДАНС, ДАР и ДАТО, които се оказаха в отпуск при встъпването във власт на служебния кабинет и започналото освобождаване на кадри от времето на ГЕРБ, днес са искали среща с премиера, но такава не е била възможна, стана ясно от думите на Антон Кутев.

Поканата за разговор дойде от МС още през миналата седмица, но тогава шефовете на службите не се отзоваха.

„Тъй като държавата и службите трябва да работят, премиерът от 1 седмица работи с техните заместници. Днес са дошли в МС с идея за среща с премиера. Знаете, когато има заседание на МС е изключително натоварено, заради това не е било възможна срещата. Цялата драматизация с шефовете на служби можеше да бъде много по-добре изработена от тяхна страна, ако бяха дошли на срещата през миналата седмица“, коментира говорителят на правителството.

Той не коментира дали вече е взето решение за освобождаването на началниците.

Previous articleШведите обвиниха Стефка Костадинова в измама: била натъпкана с допинг при скока си от 209 см в Рим..
Next articleНай-накрая съдът реши съдбата на убиеца на Милен Цветков

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here