ВЕТЕРИНАР ИЗГОНИ ДЕЦА С УМИРАЩО КОТЕ

Потресаваща история за човешко бездушие е споделила във Фейсбук Кристина Димитрова.

Цялата история без редакторска намеса:

„Отдавна не ми се беше случвало нещо по-абсурдно…

Тази вечер отидох до ветеринарна клиника Св.Антим (София), за да купя на коте-кърмаче мляко. В клиниката попаднах на ветеринарен лекар, който крещи към манипулационната „МАХАЙТЕ СЕ ОТ КЛИНИКАТА, БЕ! ЩЕ ИЗВИКАМ ПОЛИЦИЯ!“. Въпросният беше почервенял от яд и му трепереха ръцете, докато крещеше почти истерично. От манипулационната излязоха две плачещи момиченца на по 12-13 години, гушнали котка в шок, с гърч.

Попитах какво се случва – оказа се, че собственика на котката я е изхвърлил на улицата, защото е отровена…Момичетата видели това и започнали да търсят варианти да помогнат на котето. Отишли в клиниката умолявайки „Д-р“ Калоян Димитров да помогне и му казали, че по-голямата сестра на едно от момичетата идва и ще плати. Веднага казах на въпросният „лекар“, че аз поемам котето и ставам негов попечител и ще платя каквото трябва. Той ОТКАЗА категорично да поеме котката! Казах на момичетата, че отиваме в ЦВК, а той ми заяви – Чудесно! Махайте се оттук!

Закарах момичетата и котката в ЦВК, още на вратата я поеха по спешност и направиха каквото може да се направи. Котката е критична.

В ЦВК нямаха мляко за котето и се наложи да се върна в Св.Антим. Позвъних на вратата, „Д-р“ Калоян Димитров попита какво искам, без да отваря. Казах му, че искам котешко мляко, а той отказа да ми отвори, защото „Ще се разправяте с мен за котката…“ 

Последваха няколко въпроса от моя страна на доста висок тон: 

– Практика ли е на тази клиника да гони критични пациенти, при положение, че възрастен човек е поел попечителството над пациента и ще плати за манипулациите?

– Практика ли е на този „лекар“ Калоян Димитров да вика полиция на дечица с котенца…?

– Практика ли му е да отказва да продаде нещо, което клиниката предлага?

– Нормално ли му се струва да крещи на деца и жени?

– Защо работи това, след като очевидно не му се удава…?

И най-важният въпрос – ще понесе ли наказание за тази поредица от небивалици и краен непрофесионализъм, резултат от който може да бъде живота на пациента?

В ЦВК, освен, че поеха веднага пациента и правят всичко необходимо да го спасят, ми подариха котешко мляко (налично за техни малки пациенти, не за продажба), след като се върнах за втори път при тях. Благодаря на лекарите за професионализма и човешкото отношение!

Това е „д-р“ Калоян Димитров, който трябва да си изхвърли дипломата в кошчето.

ВЕТЕРИНАР ИЗГОНИ ДЕЦА С УМИРАЩО КОТЕ - Калоян Димитров
Калоян Димитров

https://novinivarna.com/

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here